Συμμετοχή του Τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ενιαίας Υγείας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο επιστημονικό συνέδριο που διοργάνωση η Ι.V.S.A. Thessaly και την One Health Students Greece, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχοντας αναδείξει σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, την αντιμικροβιακή αντοχή, την ασφάλεια των τροφίμων, την ψηφιακή υγεία , τις ζωοανθρωπονόσους και τη βιοσφάλεια.
H OHSG αποτελείται από αρκετές φοιτητικές ομάδες και επιστημονικές εταιρείες φοιτητών, διαφόρων επιστημονικών πεδίων ανά την Ελλάδα (Δημόσιας Υγείας, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Γεωπονίας, Βιολογίας/Χημείας και Ιατρικής).
Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν πλήθος φοιτητών, καθηγητών και συνέδρων. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, ήταν η διάδοση της αναγκαιότητας της Ενιαίας Υγείας στη χώρα μας, η οποία αναφέρεται στην ολιστική αντιμετώπιση της υγείας των ανθρώπων , των ζώων συμπεριλαμβανομένων του υγιούς περιβάλλοντος και της ασφάλειας των τροφίμων.
Θερμά συγχαρητήρια στην επιστημονική και οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου και ευχές για την επόμενη διοργάνωση ώστε να αποτελέσει θεσμό στην Ελληνική επιστημονική κοινότητα.
Πολυμέσα
Διαβάστε επίσης

Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών σε επιμελείς φοιτητές/τριες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΕΚΟ) και σε τρίτεκνους/πολύτεκνους / Ακαδ. έτος 2022-2023
ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023 ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (ΙΚΥ) στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών σε επιμελείς φοιτητές/τριες που ανήκουν…
Περισσότερα
Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Συμμετοχής και την Επιβράβευση Διάκρισης φοιτητών/τριών Ελληνικών ΑΕΙ σε διεθνείς διαγωνισμούς
Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε εφαρμογή της με αριθ. 69893/Ζ1/21-6-2024 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 3661/Β/26-6-2024) και ειδικότερα του άρθρου 1 αυτής, ανακοινώνει την υλοποίηση προγράμματος…
Περισσότερα
Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών του τμήματος Δημόσιας & Ενιαίας Υγείας σε Βιοτεχνία προϊόντων ζύμης , στα πλαίσια του μαθήματος “Διαχείριση Ολικής Ποιότητας”
Οι φοιτητές επισκέφθηκαν την εταιρεία «Ηλιόζυμο» στην Καρδίτσα που παράγει προϊόντα ζύμης και κατάψυξης, ξεναγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παρακολουθώντας όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας,…
Περισσότερα