Διάλεξη από τον Δρ. Αντώνη Παπαδάκη με τίτλο εισήγησης “Συστήματα Διασφάλισης της Ασφάλειας & Ποιότητας στα Τρόφιμα και νερό ανθρώπινης κατανάλωσης”

Την Δευτέρα 26 Μαϊου 2025 και ώρα 16.00 π.μ. στο Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας θα πραγματοποιηθεί υβριδική διάλεξη στα πλαίσια της Άσκησης του Μαθήματος Υ604. Διαχείριση Ολικής Ποιότητας από τον Δρ. Αντώνης Παπαδάκη Αν. Διευθυντή της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης και Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας με τίτλο: “Συστήματα Διασφάλισης της Ασφάλειας & Ποιότητας στα Τρόφιμα και νερό ανθρώπινης κατανάλωσης“.
Η διάλεξη θα γίνει δια ζώσης στο Μικρό Αμφιθέατρο και η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική για τους φοιτητές που έχουν δηλώσει το μάθημα Υ604. Διαχείριση Ολικής Ποιότητας.
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη διάλεξη μπορούν να συνδεθούν στο MS – Teams.
Σύντομο Βιογραφικό
Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης
Υγιεινολόγος MPH, M.Sc., Ph.D., PostDoc
Αν. Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας
Ο Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης είναι Συνεργαζόμενος Ερευνητής Ινστιτούτου Αγροδιατροφής και Επιστημών Ζωής Π.Ε.Κ. Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου καθώς και Επιστημονικός συνεργάτης μονάδας Μικροβιολογικής Υγιεινής Τροφίμων, Ύδατος και Περιβάλλοντος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει επιμεληθεί 6 βιβλία με θέματα υγειονομικής νομοθεσίας και Δημόσιας Υγείας, το τελευταίο εκ των οποίων είναι διαθέσιμο στον ΕΥΔΟΞΟ.
- Πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) για την Επιθεώρηση Πλοίων και την Έκδοση Υγειονομικών Πιστοποιητικών Πλοίων
- Εκπαιδευτής Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης ενταγμένος στο μητρώο κύριου διδακτικού προσωπικού
- Εκπαιδευτής- επιστημονικά υπεύθυνος προγραμμάτων ΚΕΚ επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης
- Εκπαιδευτής εγγεγραμμένος στο Μητρώο Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ
- Πιστοποιημένος εκπαιδευτής πληροφορικής εγγεγραμμένος στο μητρώο εκπαιδευτών ECDL Foundation Hellas
- Μέλος της επιτελικής ομάδας υποστήριξης Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την επίδραση του νέου κορωνοϊού
- Συντονιστής ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG EUROPE “iWATERMAP”: Water Technology Innovation Roadmaps – Οδικοί Χάρτες Καινοτομίας στη Τεχνολογία Ύδατος
- Συντονιστής ολοκληρωμένου έργου καταπολέμησης κουνουπιών 2020-2025 στην Περιφέρεια Κρήτης
- Μέλος της συντακτικής Ομάδας του Ενημερωτικού Δελτίου της Εταιρείας Δημόσιας Υγείας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής (ΕΔΥΠΥ), έχοντας διατελέσει και υπεύθυνος των εκδόσεών της
Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και πληθώρα παρουσιάσεων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια καθώς και προσκεκλημένος ομιλητής και μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών.
Κατά την διάρκεια της πανδημίας της COVID-19 ως μέλος της επιτελικής ομάδας υποστήριξης της Περιφέρειας Κρήτης και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την επίδραση του νέου κορωνοϊού συμμετείχε σε πολλές ενημερωτικές και επιμορφωτικές δράσεις εκπαιδεύοντας εργαζόμενους στον τουρισμό, στις πύλες εισόδου, προσωπικού σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σχολεία και νοσοκομεία κλπ.
Διαβάστε επίσης

Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών σε επιμελείς φοιτητές/τριες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΕΚΟ) και σε τρίτεκνους/πολύτεκνους / Ακαδ. έτος 2022-2023
ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023 ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (ΙΚΥ) στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών σε επιμελείς φοιτητές/τριες που ανήκουν…
Περισσότερα
Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Συμμετοχής και την Επιβράβευση Διάκρισης φοιτητών/τριών Ελληνικών ΑΕΙ σε διεθνείς διαγωνισμούς
Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε εφαρμογή της με αριθ. 69893/Ζ1/21-6-2024 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 3661/Β/26-6-2024) και ειδικότερα του άρθρου 1 αυτής, ανακοινώνει την υλοποίηση προγράμματος…
Περισσότερα
Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών του τμήματος Δημόσιας & Ενιαίας Υγείας σε Βιοτεχνία προϊόντων ζύμης , στα πλαίσια του μαθήματος “Διαχείριση Ολικής Ποιότητας”
Οι φοιτητές επισκέφθηκαν την εταιρεία «Ηλιόζυμο» στην Καρδίτσα που παράγει προϊόντα ζύμης και κατάψυξης, ξεναγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παρακολουθώντας όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας,…
Περισσότερα